vrijdag 18 mei 2018

We maken een reis rond de wereld met juf Jill: Marokko

Deze week is er een stagiaire in de klas: juf Jill. We kennen haar al want ze is dit schooljaar al eens in ons klasje geweest. Ze heeft nog iemand meegebracht: Floortje (de handpop). 

Juf Jill en Floortje nemen ons mee op wereldreis en onze eerste bestemming is 'Marokko'. We leren heel wat nieuwe dingen over dit land: hoe ze daar leven, hoe ze er uit zien, hoe ze daar praten, wat ze graag eten,... We leren dit allemaal van maandag tot en met donderdag want op vrijdag komt er een vriendinnetje uit Marokko van Floortje langs.

 We speelden in de zandbak met slangen en auto's

 
 We speelden in de poppenhoek met echte Marokkaanse kledij en spullen

We maakten een Tajine met klei. Juf Jill had er een paar echte mee die we konden bekijken en ze toonde ons ook een filmpje waarop we zien hoe een Tajine gemaakt wordt. 

We leerden Marokkaanse woordjes: juf typte een Nederlands woordje op onze tablet en die zei dan luidop wat dit is in het Arabisch (de taal die ze in Marokko spreken)!

We speelden een kleuren-Tajine-spel en we tekenden zelf Henna op een kleurplaat van een hand.
 
En heel fijn: de mama van Ibtissam kwam Henna op onze handen zetten. Bij Ibtissam konden we de echte Henna zien, bij anderen was dit met schmink. 

We probeerden zelf te schrijven in het Arabisch. Moeilijk hoor, dat is helemaal anders dan onze letters! 

We kijken in informatieve boeken over Marokko.

We gingen winkelen in de Aldi. We werden in verschillende groepjes verdeeld en zochten per groep een ander ingrediĆ«nt om later die dag Couscous te maken in de klas.  

We deden een schort aan en sneden de groentjes in stukken. Om te weten wat we allemaal moesten doen, moesten we naar het stappenplan kijken. 

En vrijdag was het dan zover! Amira, de vriendin van Floortje, was aangekomen in BelgiĆ« en kwam op bezoek in onze klas! 

De vriendjes van het 1e leerjaar maakten versiering (zie ander bericht) en zo werd onze klas mooi versierd voor haar komst. 
En in de namiddag dan was het een gezellig etentje in onze klas. We proefden allemaal samen van onze zelfgemaakte Couscous. Iedereen heeft er van genoten, ook Floortje en lieve Amira! 


En volgende week, zetten we onze wereldreis verder... Maar waar we dan naartoe vliegen, is nog een verrassing! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten