maandag 28 mei 2018

We gaan verder de wereld rond en stoppen nu in Congo!

Juf Jill en Floortje waren nog een weekje in onze klas. Floortje haar vriendinnetje Amira was al langs geweest, maar nu vertelde ze ons dat ze nog een vriendinnetje heeft uit nog een ander land: Malika uit Congo! 

Op dinsdag, woensdag en donderdag bereidden we ons voor op haar komst! We leerden eerst wat over het land waar ze woont. Hoe zien de mensen er daar uit? Hoe leven ze daar? Hoe zien hun huizen er uit? Hoe ziet de vlag er uit? Wat eten ze daar graag?... 

We speelden in de poppenhoek net alsof we in Congo woonden: in een mooie hut en met hun typische kleurrijke kledij!

We speelden een spel naar aanleiding van een verhaal dat juf Jill ons eerst had verteld. En met deze prenten speelden we ook een memorie. 

We boetseerden zelf verschillende soorten hutten met plasticine. 

We leerden dat ze in Congo graag muziek spelen en daarom maakten we ieder ons eigen schuddoosje om muziek met te maken. We maakten dit met een plastic potje, of een plastic flesje, of een bekertje,... dat we dan vulden met verschillende soorten parels. 


Maar natuurlijk maakten we deze schuddoosjes niet zomaar... Neenee we moesten ze toch eens testen?! We maakten muziek samen met Floortje en juf Jill die muziek maakten op de Djemb√©.  
We maakten ook muziek op een lied uit Congo dat we geleerd hadden: Moliba Makasi

We leerden ook over de soorten fruit die in Congo groeien: de papaja, een watermeloen, een kokosnoot, bakbananen,... En konden nadien dan dit fruit in ons klasje aan elkaar verkopen zoals ze dit in Congo doen: op een marktje op een laken op de grond. 

We sneden dit fruit in stukjes en maakten er lekkere fruitbrochettes van die we daarna dan samen opaten. Mmmmmm

In de boekenhoek konden we kijken naar boeken over Congo. We konden ook op een wereldkaart kijken waar dit gelegen is op de aardbol. 

En vrijdag was het zover: we versierden onze klas met vlagjes en een bord voor de komst van Malika. Een lief meisje uit Congo dat voor een dagje in onze klas kwam meespelen. We toonden haar alle fijne dingen in onze klas en maakten samen met haar muziek! Het was een leuke dag voor ons allemaal! 

En dan tijd voor het afscheid... Afscheid van Floortje, Malika en ook van juf Jill... Want haar stageperiode in ons klasje zit er op. Dankjewel juf Jill voor de leuke twee weken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten